KALENDER 2019

JUNI

Växtloppis i Storuman
Tisdagen den 4 juni kl 18:30-19.30
Plats: Vuxenskolan i Storuman

Medlemmarnas i Lappmarkens trädgårdssällskap har ännu ett år möjlighet att byta plantor eller köpa växter billigt. Ta med av det som du har över av det som tog sig väldigt bra i frösådden, gräv upp småplantor från trädgården mm. Vi säljer fika. Varmt välkomna!


Växtloppis i Lycksele
Måndagen den 10 juni kl 18:00-20:00
Plats: Gammplatsen i Lycksele

Öppet även för icke medlemmar. Ta med av det som du har över av det som tog sig väldigt bra i frösådden, gräv upp småplantor från trädgården mm.  Boka bord hos Ewa Winnitski 076-7829869, ewa..winnitski@gmail.com Pris per bord: 50:-/medlem, 70:-/icke medlem. Fika finns att köpa på Ruselegården. Se även annons i Lyckselebladet. Varmt välkomna!


Trädgårdsvisning – Försommarträdgård i Norrbyberg
Lördagen den 15 juni kl 12:00-14:00
När trädgården befinner sig i spirande och fräsch försommarskrud välkomnar vi er till vår trädgård i Norrbyberg. Många av er har bara sett den på sensommaren men nu finns chansen att få se den tidigt på säsongen och hämta inspiration och kunskap om odlingssysslor i juni.
Adress: Norrbyberg 232, Mariana Mattsson och Reginald Scholz


Workshop – Ätbart ogräs
Måndagen den 17Juni kl 18:00-20:30
Plats: Klubbstugan i Blåvikssjön.

Rika Jonsson Rimmevik kommer att ha en föreläsning om ätbart i naturens skafferi, främst ogräs. Rika visar foton därefter testar vi att göra ätbart av ogräset. Soppa utlovas.
Pris: 50:-/medlem. 70:-/icke medlem

Anmäl till Rika på mail: rika@sotd.se eller sms: 070-5398121 eller på messinger.

JULI

Trädgårdsvisning – Knaften
Torsdagen den 18Juli 18:00-21:00

Vi påbörjade vår trädgård 1979, året efter att vi byggt vårt hus. det finns träd, buskar, häckar, perenner och sommarblommor. Vi har inget tema utan man kan säga att det är ”gott och blandat”. det finns tre små dammar varav en har en liten bäck.
Vägbeskrivning från Lyckselehållet: Kör förbi hyreshuset, sväng nästa avfart till höger. 1:a huset på höger hand intill lekparken. Välkommen till oss! //Ewa-Marie och Kjell-Ove Karlsson

Trädgårdsvisning –  Lycksele
Torsdagen den 25 Juli 12:00-18:00

Lummig trädgård där den centrala delen är den stora dammen med naturliga inslag. Perenna rabatter där plantorna får bestämma om de ska trivas och frodas.
Adress: Murarvägen 13. //Sussi Hammare och Joel Bäcklund

Trädgårdsvisning – Rusele
Lördag den 27Juli 12:00-15:00
Trädgården i sin nuvarande for är 20 år. Det började med att vi tog bort en massa gräsmatta. Ersatte det med småsten och sedan gjorde vi olika smårabatter, blandat träd och buskar med perenner för att få tak och väggar. Det finns ett par dammar, en liten bäck och allsköns växtlighet.
Försäljning av enkelt fika.
Vägbeskrivning: Från Storuman eller Lyckselehållet, sväng mot Blåvikssjön mot Rusele. I Rusele kör man över bron, tar till höger vid lilla röda huset direkt efter bron, kör 2 km mot Ö. Rusele tills du ser ett grått hus. Välkommen. //Agneta Vernersson

AUGUSTI

Trädgårdsvisning – Lycksele
Söndag den 4 augusti 11:00-16:00

Vår trädgård på Linnévägen är inte stor men rymmer ändå en en hel del växter som vi samlat på oss under åren. Mitt trädgårdsintresse började på allvar när jag blev sjuk för ca 20 år sedan och då kände jag att vara i trädgården gav mig det lugn jag behövde just då. Sedan har det fortsatt år efter år och är fortfarande det bästa jag vet. Här finns mycket sten, en del gruspartier och ingen speciell ordning på färger i rabatterna. Det blir vackert ändå, tycker jag. Gillar det som kommer först på våren. Här finns det lite olika sorter av vitsippor t.ex.
Vi bjuder på enkelt fika. Välkommen hit!
Adress: Linnévägen 20 //Britten Cervin Eriksson

Trädgårdsvisning – Lycksele
Söndag den 4 augusti 11:00-16:00

När vi flyttade hit bestod trädgården mest av gräsmatta. Då väcktes vårt trädgårdsintresse. Det harinte funnits någon direkt plan utan trädgården har vuxit fram allt eftersom. Planerandet tycker vi har varit lika rligt som sjlva jobbet. Nu har gräsmattan fått ge vika för rabatter, stenmurar och olika platser att slå sig ner på.
Vi bjuder på enkelt fika. Välkommen!
Adress: Bäckmyrvägen 21 //Maud Wicksell Gustavsson

Stora växtmarknaden – Lycksele
Lördagen den 24 Augusti Visning 10:00-11:00, försäljning 11:00
Plats: Utanför Lilla bageriet Café & Bistro, Skolgatan

Share Button