Årets trädgårdsresa går till Norrbotten!

Årets trädgårdsresa går till Norrbotten!
Datum: 10 – 12 augusti 2018

Program
Bussen startar på morgonen från Vilhelmina och åker mot Piteå via Storuman och Lycksele och plockar upp resenärer längs vägen. Vi äter lunch i Skellefteå. På eftermiddagen besöker vi Öjebyn Agro Park (tidigare Öjebyn försöksgård) som bland annat är kända för svartvinbärsbusken Öjebyn och Allåkerbär och vi får en rundvandring bland deras försöksodlingar. På kvällen checkar vi in på Skogs City Bnb i Piteå.
Lördagen blir späckad med besök. Då besöker vi först Catrin Öhlund och Kurt Ove Renberg, Trundövägen, Rosvik – en privat trädgård med mycket perenner. Sedan besöker vi ”Rosa kassen” Christine Eliasson, Rosvik, en gård på landet med fokus på självhushållning och gårdsförsäljning i mindre skala. Där äter vi även lunch. Vi stannar till på Astrant Plant, en handelsträdgård i Norrfjärden med mycket härdiga och bra sorter och avslutar dagen med att besöka Wennstigs visningsträdgård i Hortlax, Triloba Trädgård https://www.trilobatradgard.se .
Söndagen börjar med ett besök i Piteås trädgårdsmästare Ulrika Bohmans privata trädgård. Sedan besöker vi Stora Nolia där bland annat Blomqvist plantskola är utställare. Vi äter även lunch på Nolia och åker sedan med bussen tillbaka mot Lycksele/Storuman/Vilhelmina.

Boende
Vi kommer att bo i dubbelrum på Skoogs City BNB i Piteå 2 nätter. Frukost ingår och äts på KUST hotell.

Pris
Pris 2650 kr för medlemmar i Lappmarkens trädgårdssällskap. Icke medlemmar får följa med för 3000 kr. Priset gäller vid minst 20 personer. Priset inkluderar bussresa, hotell med frukost 2 nätter, lunch på lördagen och inträden till trädgårdar/guidning. Måltider utöver detta får du betala själv.

Anmälan
Bindande anmälan senast 27 maj. Anmälan till e-post: info@lappmarkens.com
Vi har redan förhandsbokat 15 dubbelrum samt 3 enkelrum då efterfrågan är stor på rum p.g.a Noliahelg och det är svårt att kunna boka rum senare. Så skynda er med anmälan!

Hälsningar från sticklingarna Britten Cervin Eriksson, Ilona Sandqvist, Karin Norgren, Otilia Johansson och Patrik Jonsson

Share Button